Waarom een CJG

Over het CJG Vlaardingen

Het Centrum voor Jeugd en Gezin wil dat kinderen gezond en veilig opgroeien. Als CJG staan we naast ouders en andere opvoeders om gezond en veilig opgroeien mogelijk te maken. We mobiliseren de eigen kracht vanaf de zwangerschap tot aan de volwassenheid van de jongere. Wij doen dit door preventieve en snelle inzet van zorg, dicht bij en in de (vertrouwde) omgeving van het gezin, samen met ouders, opvoeders en andere betrokkenen.

In de buurt
Er is altijd een Centrum voor Jeugd en Gezin bij jou in de buurt. Dat is wel zo prettig: je loopt gemakkelijk even binnen en bespreekt je vragen met een vertrouwd persoon.

Samenwerking
Om het opvoeden en opgroeien van je kind zo fijn mogelijk te maken, werkt CJG Vlaardingen samen met de wijkteams.

Jeugdgezondheid, een zorg minder
GGD GHOR Nederland maakte een filmpje. Dit om het complexe werkveld van de jeugdgezondheidszorg in beeld te brengen:

““Het Centrum voor Jeugd en Gezin Vlaardingen weet veel over gezond opgroeien en opvoeden. Je bent bij ons altijd welkom voor tips of advies!””
Marga Wijburg, manager CJG Vlaardingen

30

professionals

Wanneer je ons benadert met een vraag, vinden wij het belangrijk dat je je prettig voelt bij de oplossing. En bovendien dat je goed aan de slag kunt met ons advies. Daarom gaan wij zo veel mogelijk uit van de wensen, achtergrond, samenstelling en omgeving van jouw gezin. Om je zo goed mogelijk te ondersteunen, werken er 30 professionals bij CJG Vlaardingen die zich dagelijks inzetten om alle kinderen in de buurt zo gezond en veilig mogelijk te laten opgroeien.

8

disciplines

De 30 professionals zijn binnen CJG Vlaardingen onderverdeeld in 8 disciplines: jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, baliemedewerkers, een doktersassistente, diëtist, CB-assistent, pedagoog en een coördinator Moeders informeren Moeders. Ieder heeft zijn eigen deskundigheid, maar werkt wel nauw samen met anderen. Wanneer je bijvoorbeeld een gecompliceerde vraag hebt en de jeugdverpleegkundige je niet verder kan helpen, schakelt zij een pedagoog in. Daarvoor hoef je niet naar een andere organisatie: wij hebben het in huis.

1

aanspreekpunt

Het is dé plek waar je terecht kunt met al je vragen over gezondheid, opgroeien en opvoeden. Vanaf de kinderwens tot het moment waarop je kind volwassen is, is het Centrum voor Jeugd en Gezin er voor jou en je kind. Hiervoor hoef je niet naar allerlei organisaties te bellen, wij kunnen je helpen en anders hebben we de contacten die dat wel kunnen.