Cool 2B Fit

Op 8 mei start Cool 2B Fit, een sportief en leuk leefstijlprogramma dat op een gezonde manier en met een positieve benadering de leefstijl wil veranderen voor kinderen met overgewicht en obesitas.

Hoe werkt het?

Met Cool 2B Fit werkt het hele gezin op een sportieve en leuke manier aan een gezonde leefstijl. Veel bewegen, deskundige begeleiding, maar bovenal stimuleert de groep elkaar tot net dat stapje extra. Het is een gevarieerd sportprogramma voor kinderen met overgewicht en obesitas in de leeftijd van 4-13 jaar. De kinderen sporten in een groep van acht tot tien deelnemers en er worden regelmatig ouder- en kinderbijeenkomsten georganiseerd. Dit alles onder deskundige begeleiding van een sportinstructeur, diëtist, psycholoog en een kinderfysiotherapeut.

Het programma duurt in totaal anderhalf jaar en bestaat uit drie verschillende fasen; intensieve fase, sportfase en follow-up fase. Er zijn 2 programma’s, een voor de leeftijdsgroep 4-8 jaar en voor de leeftijdsgroep 8-13 jaar.

Praktische details

Je zoon of dochter gaat samen met jou of jullie proberen om een gezondere levensstijl aan te leren. Door kleine veranderingen in eet- en leefgewoonten aan te brengen, kunnen de kinderen blijvend een gezond gewicht bereiken. Daarnaast gaat je kind meer bewegen/ sporten met de kinderfysiotherapeut en sportinstructeur in samenwerking met lokale sport- en beweegaanbieders. Hierdoor worden gezondheidsproblemen nu en in de toekomst vaak voorkomen.

  • Voor wie? Voor kinderen met overgewicht en obesitas in de leeftijd van 4-8 jaar en 8-13 jaar.
  • Kosten? Meedoen aan Cool 2B Fit is gratis.
  • Waar? Sportcentrum en Beweeg- & Gezondheidscentrum. Zwanensingel 9, 3136 GZ Vlaardingen
  • Wanneer: vanaf 8 mei 2019.  Maandag van 16.00-17.00 uur en woensdag van 15.00-16.00 uur.
Aanmelden

Gaat via ons contactcentrum die je kunt bereiken op de manier die jij prettig vindt.

Disclaimer

Dit programma wordt niet georganiseerd door het Centrum voor Jeugd en Gezin. Heb je vragen of opmerkingen, dan kun je terecht bij https://www.cool2bfit.nl/ ,de organisatie die verantwoordelijk is voor de inhoud en kwaliteit van het Cool 2B Fit programma.

Vind je de informatie op deze pagina interessant?

Heb je een vraag aan ons? Geef dan je mailadres en/of telefoonnummer door zodat we met jou in contact kunnen komen.